Varför tappar min underlat fjädrar?

Hej. Jag har en underlat som kliar sig väldigt mycket .Han kliar sig nästan var enda minut. Han tappar också väldigt mycket fjädrar. Jag är ganska rädd att han ska dö. Jag försökte ta honom i händer men då började han skrika, flög ur mina händer. Sen fastnade han och en bit av hans svans gick av. När jag kolla på fjädren var den skrynklig där nere och det fanns små ränder. På natten lade jag ett vitt papper under honom. Nästa dag när jag vaknade fanns det 4 små små kryp. Han är bara 10 veckor gammal. Snälla hjälp!!!!!! Mvh Dima

Veterinären svarar:

Det låter som att din undulat har fått parasiter. Visst är det obehagligt men det finns goda chanser till behandla. Kontakta en veterinär och boka en tid så kan du få utskrivet preparat som kan göra din undulat frisk. Hoppas det går bra!

Annons

Marianne Tornvall

Mvh Marianne Tornvall, Legitimerad Veterinär