Varför dreglar min katt?

Min honkatt snart 7år började plötsligt dregla mest fr vänster sida. Hon verkar varken slö eller annorlunda. Hon äter som vanligt. Vi var hos vetirinären för 1 vecka sedan och vaccinerade henne de undersökte då också mun tänder allt var bra då. Vad kan det vara?

Annons

Cia

Veterinären svarar:

Hej
Jag skulle kunna tänka mig att hon endera fått en inflammation i en spottkörtel eller att det är en tand som börjat krångla, även om veterinären inte såg något onormalt vid vaccinationen. Det är inte alltid så lätt att titta så långt in i munnen, att man kan utesluta förändringar på de bakersta tänderna, på en vaken katt.

Så om hon fortsätter att dregla tycker jag du ska låta din veterinär undersöka henne ordentligt i munnen.

Lycka till!

Karin Augustsson
Legitimerad Veterinär