Vad kan det vara för fel på vår katt?

Hej!

Min bondkatt är 11 år och var sjuk för ett tag sen i ca 1-2 månader. Han rasade ner i vikt och han hade andningssvårigheter. Vi tog honom till veterinären där de gjorde ett ingrepp på honom men de hittade ingenting men de misstänkte att det kunde vara någon tumör eller något liknande.Vi skulle ge två olika mediciner till honom i ca 2 veckor och den ena var för att lätta upp andningen och den andra var för ifall det var något virus i kroppen. Han mådde bättre efter det. Han gick upp i vikt och han hade inga problem med andningen längre. Men nu har han gått ner i vikt igen och vill inte äta torrfoder som han brukar göra i vanliga fall så vi ger honom kattmaten ” Mjau” på burk som vi gav honom när han var yngre men han har spytt upp maten varje dag i ca 4 dagar i sträck nu. Kan det bero på att han är sjuk i någon sjukdom eller är det för att vi bytte mat som han inte är van vid längre?

Annons

Patricia Brandt 

 

Veterinären svarar:

Hej!

Hoppas din katt mår bättre nu. Det är svårt att avgöra om kräkningarna berodde på plötsligt foderbyte eller på sjukdom eller på en kombination av dessa. Om han inte vill äta som vanligt är det nog bra att ta honom till veterinären igen för en ny koll.

Vänliga hälsningar!

Linnea Jonsson
Legitimerad Veterinär
  • Maggan

    Hej! Kolla tänderna (FORL) samt om njurarna är ok. Katter är experter på att dölja att de har ont. Alltid bäst att gå till veterinären och inte vänta för länge. Att dricka vatten räcker inte och 3 dagar utan mat räcker för att de ska få problem.