Vaccinera mot rabies i Sverige

Hej.

Jag har precis fått en hund av min mammas kompis som inte kan ha kvar den pga tillkomst i familjen. Jag har läst och hört att man inte behöver vaccinera mot rabies när hunden endast är i Sverige. Men jag undrar ändå om ni rekommenderar det? Den kan ju bli biten av en smittad hund även i Sverige? Är det här något man bör oroa sig för? Om hunden bara vistas i Sverige vill säga? Vore glad för svar och rekomendationer.

Annons

Tack

/Anna

 

Veterinären svarar:

Hej Anna
Först vill jag be om ursäkt för att svaret dröjt, men vi har varit överhopade av frågor en tid.

Om hunden bara skall vistas i Sverige så behöver du inte rabiesvaccinera den eftersom det inte finns rabiessmittade hundar i Sverige. Det kan möjligen finnas någon insmugglad hund som bär på rabies tyvärr, men det finns inga konstaterade fall. Så det är inget du behöver oroa dig för.

Vänligen

Karin Augustsson
Legitimerad Veterinär