Tecken på förkyld kanin?

Hej!
Min kanin som bor ute i vårt glasrum (ej isolerat) nu på vintern (han bor ute på gräset på somrarna) äter,dricker och bajsar som han ska. Hans ögon och öron är rena och fina och man hör inget konstigt med andningen. Däremot så undrar jag över hans nos. Den rinner inte men den är heller inte sten-torr. Ska den vara lite fuktig som på hundar eller är detta onormalt? Det är inget gult eller flytande utan bara lite fukt som inte syns men känns om man känner under nosen. Är detta tecken på förkyldning eller är det normalt att nosen inte är 100% torr? (Han skuttar och tvättar sig som normalt).

Annons

Mvh en troligen överdriven orolig kaninmamma

Veterinären svarar:

Hej!

Det är bra om du är en överdrivet orolig kaninmamma! Då har du de bästa förutsättningarna att upptäcka din kanins sjukdomar i tid.

Nåväl, när det gäller kaninnosar ska det huvudsakligen vara torra. Vid själva öppningen är det fuktigt men pälsen runt om ska vara torr.

Tycker du att din kanin plötsligt fått en fuktig nos och inte haft det tidigare, tycker jag att du ska kolla upp saken för att vara på den säkra sidan.

Hoppas allt är bra!

Marianne Tornvall

Legitimerad Veterinär