Slö katt efter avmaskning

Hej!

Jag har nyss avmaskat min katt (som är 10 år) och hon har varit extremt slö, hängig, verkat sjuk och till och med fräste när jag skulle ta i henne efter avmaskningen. Hon ligger i princip bara på golvet och vill inte röra sig. Hon verkar inte ha ont och hon äter och dricker som vanligt. Min fråga är om såna här biverkningar är vanliga vid avmaskning eller om jag borde vara orolig?

Annons

Anonym

 

Veterinären svarar:

Hej
Först vill jag be om ursäkt för att svaret har dröjt, men vi har varit överhopade med frågor under en period.

Det är inte vanligt med den typen av biverkningar av avmaskningsmedel. En del katter kan reagera med enstaka kräkningar eller bli lite lösa i magen av det, men i övrigt skall de må bra.

Så om katten är slö och hängig och fräser åt dig så tycker jag att man skall uppsöka en veterinär snarast för att undersöka katten och se vad som är fel.

Vänligen

Karin Augustsson
Legitimerad Veterinär