Min katt krampar när hon sover

Hej!

Min Sabina, 12 år birma/perser gråblå, “småkrampar” ganska ofta när hon sitter och när hon vilar. Hon är för övrigt pigg, äter och dricker bra och går på lådan som hon ska. Undrar vad kramperna beror på?? Hon är innekatt och vi går ibland ute med sele på. Det är bara hon och jag som bor i bostaden, så det är lugnt och jag är “en glad pensionär” och är hemma för det mesta.

Annons

Vänligen,

Barbro

Veterinären svara:

Hej Barbro!

Det är lite svårt att avgöra utan att kunna se “kramperna” själv. Jag skulle rekommendera att du filmar dessa kramper och visar för din veterinär. Det skulle kunna vara epileptiska kramper men även muskelryckningar/skakningar – tyvärr svårt att avgöra på din beskrivning.

Hoppas det går bra med din katt!

Linnea Jonsson
Legitimerad Veterinär