Kan min kanin ha fått magproblem av kosten?

Hej,

Det rinner från min kanins ändtarm, det är en brun vätska (jag och veterinären är inte säkra på att det kommer från ändtarmen). Det är på morgonen och på kvällen och har pågått i en vecka. Det hände för 3 veckor sedan också men då pågick det bara under 4 dagar. Det kurrar i hennes mage och sedan rinner det vätska. Första gången misstänkte vi grönsaker så vi tog bort alla grönsaker men det har inte hjälpt. Vad kan det vara? Hjälp mig. Kaninen har gått ner i vikt också, kan det vara orsaken?

Annons

Tack

maryam

Veterinären svarar:

Hej!

På din beskrivning låter det som att din kanins mage är i olag. Vad som är på tok är svårt att säga men man bör kolla upp saken noga man bör ta ett träckprov och leta efter coccidier eller andra parasiter samt röntga buken på kaninen. Man bör också noga gå igenom kaninens kosthållning. Det är mycket vanligt att man i alla välmening utfodrar sin kanin felaktigt så att den blir sjuk.

Eftersom det är en hona du har bör man även vara medveten om att det är vanligt med livmodersjukdomar och då kan kaninen få missfärgade flytningar.

Försök få tag på en veterinär som är kunnig på kaniner så att du får den bästa hjälpen.

Hoppas det går bra!

Marianne Tornvall

Legitimerad Veterinär