kan min hund ha en infektion i kroppen?

Hej!

Jag har en 2,5 år gammal blandras stövartik som på senare tid haft lite olika besvär.

Det började med att hon under en period hade lite mjölk i tissarna. Det följdes upp av en lättare öroninflamation som jag behandlade och som försvann. Har nu fått en liten svullnad och är väldigt torr under ögat (inflammation?).

Annons

Lite dålig i magen men vet dock inte om det beror på högenergifodret. Har använt samma foder förr och har då fungerat.

Hon har nu även fått en böld på bröstkorgen som har undersökts av vet. (troligtvis fettknöl) och ingen åtgärd.

Det senaste som nu har hänt och det värsta är att hon börjat tappa översta lagren på tassarna. De verkar bara falla bort.

Hon är en mycket bra tränad jakthund som har en bra fysik och upplevs i dagsläget i bästa form. Tassarna brukar aldrig vara så här dåliga på barmark. Möjligtvis att dom nöts på väldigt hårt och vasst underlag eller hård jakt.

Allt detta har skett från slutet av juli tills nu början på september.

Som sagt upplever jag inte att alla dessa problem får henne att verka slö.

Min fråga är om hon kan ha någon slags brist på något i kroppen, kan det bero på foder, sjukdom eller infektion i kroppen?

Mvh Joel

Veterinären svarar:

Hej Joel!

Om jag förstår det rätt så är det det yttersta lagret på trampdynorna och inte huden på tårna som lossnar? Det tassproblem som du isåfall beskriver behöver inte vara något allvarligt, men det kan vara ett tecken på t ex något problem med immunförsvaret. Om din hund äter foder av hög kvalitet så har jag svårt att tro att det är någon brist som orsakar problemen, men som sagt, för att veta säkert så behöver man undersöka din hund.

Jag tycker att du ska boka tid till en veterinär som har specialutbildning i hudproblem för att få hjälp. Ring t ex närmsta djursjukhus och hör vart det finns hudspecialist.

Jag hoppas att ni hittar orsaken till problemen och en bra behandling!

Elin Lindell

Legitimerad Veterinär