Kan jag använda Licitin på min hund?

Hej

Jag undrar om det går att använda ohyresshampo för människor tex Licitin på hundar? Det finns inget schampo att få tag på sedan Dermocan försvann. Jag har flera hundar så det räcker inte med Frontlinedroppar. Har hämtat tillbaks en av mina valpar och den hade små små kryp på sig!

Annons

ann-christine hedberg

Veterinären svarar:

Hej

Jag misstänker att du menar Linicin lusschampo för människor. Teoretiskt sätt så går det absolut att använda mot löss på hund också, men det är ju mycket besvärligare och dyrare än att använda något av de spot-on-preparat mot löss som finns för hund.

Istället för att bara droppa en droppe i nacken på dina hundar så måste du schamponera dem allihop väldigt noggrannt, låta schampot sitta i i 10 minuter, skölja, torka och sedan luskamma hundarna. Dessutom så räcker en flaska av schampot kanske bara till en hund (om det är en stor, långhårig hund räcker inte en flaska per schamponering). Sedan skall alltihop upprepas efter 9-10 dagar.

Hoppas detta var svar på dina frågor!

Karin Augustsson

Legitimerad Veterinär