Jag vågar inte släppa ut min katt

Hej,

Vi har tidigare bott på “landet” där vår katt fått gå in och ut som han velat, han är kastrerad. Nu har vi flyttat närmare samhället där det är betydligt mer trafik. Vi har nu hållit vår katt inomhus från 1 augusti och hittills har det gått bra. Jag undrar nu ifall jag är “dum” som inte vill släppa ut honom, jag är så rädd att han ska bli överkörd eller nåt.

Annons

Ulla

Veterinären svarar:

Hej!

Jag kan inte riktigt svara på frågan om du är “dum”. Egentligen måste din katts behov och beteende styra. Om din katt inte uppvisar några problembeteenden (jamar mycket, matvägrar, hetsäter, kissar inne etc) och du berikar hans värld med möjligheter att klättra och jaga inomhus, så kan det fungera alldeles utmärkt med att ha katt inne enbart. Kanske kan du ha möjlighet att ta ut honom i sele och promenera honom?

Lycka till med din katt!

Sanna Lindfors
Legitimerad Veterinär