Ger jag min chinchilla rätt föda?

Hej!

Då min chinchilla inte äter pellets överhuvudtaget, köpte jag Versele-Laga Nature, som han älskar, men är det bra tror ni?

Jag plockar självklart bort de torkade tranbären, bananen och fröna men den verkar ju innehålla bra grejjer, eller? Han gillar som sagt inte pellets. Läs gärna om fodret innan du svarar! Jag ger honom 1 msk om dagen, då vissa bitar är rätt stora. Annars finns det självfallet hö! Versele-Laga Premium Chinchillafoderblandning Nature Chinchilla 750 g

Annons

Veterinären svarar

Hej!

Ska jag vara ärligt, tycker jag inte det är det bästa fodret du kan ge. Jag tycker fiberhalten är för låg (15%) och jag är tycker inte man rutinmässigt ska ge spannmål och frukt till chinchillor. Fodret blir sannolikt nyttigare när du plockar ut bären, frukten och fröna och du ger så pass liten mängd att det kanske inte skadar men vill du ge nyttigare pellets ska du leta efter en sort med minst 18% fibrer, gärna mer.

Läs gärna mer om utfodring i skötselråden som jag länkat till.

Lycka till!

Marianne Tornvall
Legitimerad Veterinär