Är min ökenråtta sjuk?

Hej!

Min ökenråtta verkar sjuk. Hon sitter i ett hörn och andas konstigt och hastigt. Hennes päls har fluffats upp jättemycket och hon har helt stängda ögon. Hon ligger och gör små ljud för sig och jag vet inte vad som kommer hända. Hon rör sig inte. Jag har tänt lampor så hon kan få värme och jag har gett henne gurka. Hon blir bara sämre och sämre. Vad ska jag göra? Klockan är mycket och vi kan inte ringa till en veterinär nu då sent på kvällen. Jag är orolig. Vad tycker du jag ska göra åt min älskade?

Annons

Sarah

Veterinären svarar:

Hej!

På din beskrivning låter det verkligen som att din gerbil är sjuk. Tyvärr kan du själv inte göra så mycket annat än att söka veterinärhjälp så fort det bara går. Som ägaren kan man bara hålla djuret stressfritt, varmt och bekvämt samt försöka få i djuret näring och vätska. Man kan t.ex. ge ljummen Fortemel.

Hoppas det gått bra!

Marianne Tornvall

Legitimerad Veterinär