Är min kanin deprimerad?

Hej!

Jag har en kanin som är lite över ett år. Vi köpte honom för några månader sedan. I början var han väldigt blyg men sen blev det bättre. Men nu är han inte alls ute och leker, han ligger bara i sin bur hela dagarna och äter & dricker. Vet du vad det är för fel på honom? Är han uttråkad eller ledsen? Vad kan jag göra för att hjälpa honom?

Annons

Hälsningar
Anonym

Veterinären svarar:

Hej!
Jag tycker inte att det låter helt ok. Som du beskriver har han alltså varit blg och blev sedan bättre och nu vill han bara ligga i sin bur? Ger du honom samma möjligheter att vara ute som förut? Har något förändrats utanför hans bur så att han skulle känna sig osäker utanför? Försöker du aktivera honom på något sätt? Vore det min kanin så skulle jag göra en hälsokontroll hos en kaninkunnig veterinär, för att utesluta att han inte har ont någonstans eller att han är sjuk. Normalt sätt är ju kaniner nyfikna djur som gillar att hoppa runt och vara med. Kaniner är bra på att dölja sjukdom och därför är det viktigt att man som ägare är extra observant på beteendeförändringar för att kunna upptäcka sjukdom i tid. Lycka till!

Mvh

Veterinären