Är knölen på min kanin farlig?

Hej!

Min kanin har en konstig knöl i hak-påsen. Hon är 6 år nu, jag märkte det för ca 4 år sedan men den har inte växt! Hon är helt normal och verkar inte bekymrad. Jag fick henne när hon var 2 . Jag vet inte om hon hade den då?  Hon gick som avelskanin innan jag fick henne. Är det en tumör? Fettknöl? Den är inte hård.  Hon har varit hos veterinär för några år sedan och de sa ingenting vad jag minns?

Annons

Hälsningar

Anonym

Veterinären svarar:

Hej!

Ska man veta vad en knöl är för typ, måste man antingen ta prover (biopsier) från den eller ta bort den helt och skicka den på analys. Det finns knölar som är helt godartade och harmlösa men även dessa kan växa sig stora och orsaka besvär. Jag tycker därför att det är bra att ta bort alla knölar som växer (om det går). Jag tycker också det är en bra idé att skicka knölen/knölarna på analys så att man vet säkert vad det var.

I vilket fall, tycker jag att du ska börja med att låta din veterinär känna på knölen och säga vad han/hon tycker.

Lycka till

Marianne Tornvall
Legitimerad Veterinär